Méně slané potraviny

Snaha spotřebitelů o snižování příjmu soli a vzrůstající kritika potravinářského průmyslu týkající se neúměrně vysoké spotřeby soli při výrobě potravin vede zainteresované společnosti k vývoji nových náhražek soli. Britská společnost S. Black oznámila vývoj nové ingredience, která umožní vyrábět potraviny splňující požadavky kladené na výrobky s nízkým obsahem soli. Základem nového výrobku, pojmenovaného Mycoscent, je mykoprotein a výrobek je charakterizován jako ochucovací prostředek. Mycoscent zintenzivňuje slanou chuť, aniž by dodával výrobku sodík, a tím může částečně nahradit sůl v různých potravinářských výrobcích. Kupříkladu v biskvitech a snack potravinách může redukovat obsah sodíku až o 50 %, v kořeněných jídlech o 25 %. Má synergické účinky, čistou chuť s pouze minimální vedlejší příchutí a velmi snadno se aplikuje v široké škále výrobků.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *